Poštovani korisnici web stranice “skifrankie.hr”, korisnici digitalnih i tiskanih prijavnih obrazaca SKI FRANKIE – obrt.,

radi usklađivanja s Općom uredbom za zaštitu podataka (GDPR) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. dužni smo Vas obavijestiti o načinu, svrsi, obradi i čuvanju vaših podataka putem “Izjave o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju”.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA TE NJIHOVOM KORIŠTENJU

Ova izjava opisuje kako SKI FRANKIE – obrt sa sjedištem u Samoboru, Ise Velikanovića 12, OIB: 31007465011 (u nastavku ove Izjave: SKI FRANKIE) postupa s vašim osobnim podacima u tijekom korištenja web stranice ‘skifrankie.hr’ (dalje u ovoj izjavi: Web stranica) te podacima koje dragovoljno upisujete u kartice najma opreme i naljepnice za servis. Kartice i naljepnice služe kako bi nudi našim korisnicima pružilil što kompletniju i kvalitetniju uslugu serivsa i iznajmljivanja opreme za sportove na snijegu.

Koje podatke prikupljamo tijekom posjete Web stranici?

SKI FRANKIE želi Vama kao korisniku pružiti što kvalitetnije iskustvo prilikom korištenja Web stranice. Kako bismo to postigli, koristimo vlastite i standardne kolačiće trećih strana radi prikupljanja podataka o vašem online ponašanju prilikom korištenja Web stranice. Podaci koje prikupljamo su anonimni i ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu, osim u slučaju dostavljanja vaših podataka ispunjavanjem kartica i naljepnica za servis ili iznajmljivanje, odnosno putem prijave za primanje obavijesti koje se šalju putem elektroničke pošte, o čemu se možete informirati niže u ovoj “Izjavi”.

Kakve kolačiće koristimo i kako oni funkcioniraju?

Za prikupljanje vaših osobnih podataka kao korisnika Web stranice ne koristimo nametljive kolačiće. Koristimo standardne kolačiće trećih strana, kao što je Google Analytics, a kako bismo pratili vaše online ponašanje i dobili statističke podatke. Navedeno činimo na sljedeći način:

Pratimo broj posjeta Web stranici, porijeklo svakog posjetitelja (tj. internetsku stranicu koju ste posjetili prije naše stranice) i kamo pojedini posjetitelj odlazi nakon korištenja Web stranice (tj. internetsku stranicu koju posjećujete nakon odlaska s Web stranice).
Kolačić se pohranjuje na vašem uređaju na razdoblje ne duže od dvije (2) godine i povezan je s vašom IP adresom. Kolačići su male tekstualne datoteke (text files) koje vaš pretraživač pohranjuje na vašem uređaju. Oni nam omogućuju da saznamo vraćate li se na Web stranicu.

 

Kako možete upravljati kolačićima?

Ukoliko niste prilagodili postavke pretraživača na način da odbije kolačiće, naši će sustavi izdavati kolačiće svaki put kada pristupite Web stranici. Možete podesiti vaš pretraživač da odbija kolačiće aktiviranjem postavke u vašem pretraživaču koji vam dopušta odbijanje i pohranjivanje kolačića. Na taj način ćete ukloniti sve pojedinosti iz kolačića. Međutim, napominjemo, odbijanje kolačića može utjecati na vaše korisničko iskustvo na Web stranici i onemogućiti korištenje određenih funkcija i usluga koje nudimo.

Kolačići trećih strana

Prilikom korištenja Web stranice možete pristupiti i sadržajima trećih strana kao što su, primjerice, karte s prikazom ski frankie lokacija koje osigurava Google putem usluge Google karte (Google Maps). Također, na Web stranici su istaknute i druge poveznice (linkovi) kojima možete pristupiti putem Web stranice, primjerice partneri ski frankia. Ovaj i slični sadržaj je dodan kako bismo vam omogućili pravovremeni pristup pažljivo odabranim informacijama koje bi vam mogle biti važne ili zanimljive, međutim u tom slučaju treće strane pružatelji usluga mogu pohranjivati dodatne kolačiće na vašem uređaju na što SKI FRANKIE nema nikakav utjecaj i ne preuzima nikakvu odgovornost. Stoga, predlažemo, provjerite pojavljuju li se kolačići na internetskim stranicama navedenih trećih strana te provjerite njihove Uvjete o zaštiti podataka iz kojih možete dobiti dodatne informacije o njihovim kolačićima i o tome kako ih koristiti.

Kolačići koje koristimo na Web stranici

U nastavku su primjeri kolačića koje koristimo uključujući pojedinosti o njihovoj svrsi i druge informacije koje vam mogu biti korisne.
Google Analytics

 •  Vrsta: treća strana iz tvrtke Google Inc.
  •    Svrha: Google Analytics postavlja kolačiće kako bi nam omogućio praćenje korištenja stranica i usluga na Web stranici.
  •    Koji podaci se zadržavaju: Trajanje posjeta, prikazi stranica, lokacija, operativni sustav, preglednik, put ulaza, broj posjeta.
  •    Poveznica s osobnim podacima? Ne
  •    Vrsta kolačića? Trajno
  •    Kolačići treće strane? Da, Google Inc.
  •    Pravila trećih strana pročitajte ovdje.

 

Koje osobne podatke prikupljamo?

Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci. Podatke koje možemo i/ili koje smo dužni prema zakonu prikupljati putem prijavnih obrazaca za naše programe su: ime i prezime, ime i prezime djeteta, broj mobitela roditelja, e-mail adrese.
Osim gore navedenih osobnih podataka prikupljamo i sljedeće podatke: znanje skijanja, podatke o dužini stopala i opsegu glave, visini i težini,  te ostale podatke koji će doprinijeti višoj kvaliteti provođenja usluge servisa i iznajmljivanja opreme, te zaštiti i sigurnosti.

Sadržaj osobnih podataka prikupljenih putem naljepnica i kartica najma neće se koristiti na web stranici “skifrankie.hr”, koristit će se isključivo u svrhu potreba servisa i iznajmljivanja opreme.  Navedeni osobni podaci koji se prikupljaju putem naljepnica i katrica najma će se čuvati u digitalnim bazama podataka SKI FRANKIA.

Kako i na koji način čuvamo vaše osobne podatke?

SKI FRANKIE se obvezuje vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće davati trećim stranama na korištenje, neće ih distribuirati, objavljivati, dijeliti, prodavati niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti osim u slučajevima obrade podataka koje za SKI FRANKIE obavljaju vanjski suradnici, druga pravna ili fizička osoba koja radi na realizaciji ponuđenog programa ili zaposlenici SKI FRANKIA koji provode programe.

Također, u svojoj komunikaciji sa zainteresiranima SKI FRANKI koristi newsletter kao kanal komunikacije putem kojeg pretplatnike na newsletter obaviještavaju o novostima, programima i ponudama komercijalnog karaktera. Prijavom na newsletter izjavljujete kako ste suglasni s primanjem gore opisanih ponuda i informacija te korištenjem vaše e-mail adrese u skladu s ovom Izjavom.

Izmjene i dopune “Izjave”

Odredbe ove Izjave mogu se s vremena na vrijeme mijenjati. Svaku izmjenu koju naknadno unesemo u ovu Izjavu objaviti ćemo na Web stranici ili ćemo vam se obratiti putem drugih komunikacijskih kanala.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Izjavu možete poslati na adresu elektroničke pošte: ski@skifrankie.hr

Korištenjem Web stranice, potvrđujete i prihvaćate navedene uvjete iz ove Izjave o zaštiti i prikupljanja osobnih podataka te njihovog korištenja.

Izjava se primjenjuje od 25. svibnja 2018.

SKI FRANKIE- obrt

Ise Velikanovića 12

SAMOBOR